Musiker: nyckelharpa, fiol och sång

Jag spelar mycket folkmusik från Upland och resten av Sverige, men en hel del annat också.

Min sångrepertoar innehåller folkligt, rock, jazz och visor. Jag har en speciell förkärlek för rockballader och sånger från Skottland.

Allra mest tycker jag om att göra program där jag får blanda olika genrer.

Den sceniska framtoningen är viktig för mig, och en vital del av mina musikprogram är de kåseriartade presentationerna. Dessa gör jag också obehindrat på engelska.

Jag arbetar lika gärna ensam som tillsammans med andra i små konstellationer, t.ex. ytterligare spelmän, pianist eller gitarrist. 

Att vara konferencier är ett annat uppdrag som jag haft många gånger, och tycker mycket om. 

Många olika erfarenheter gör en starkare tycker jag, och under min musiker-karriär har jag hoppat på många olika uppgifter. Jag har arbetat som teater-musiker åt Teater DaCapo, jag har gjort förskolekonserter, skolkonserter och spelat på äldreboenden, spelat på konferenser och festivaler. Till de mer speciella och minnesvärda konserterna räknar jag den gång då jag spelade i den före detta vattentanken på en ombyggd brandbil på Gräsö.

Det är viktigt att bli uppmuntrad för sitt arbete. Det har jag blivit genom flera stycken fina, välbehövliga stipendier ifrån främst Upsala kommun och Konstnärsnämnden. Det är också kul att få utmärkelser, och jag är väldigt glad över Zornmärket i silver som jag fick år 1980, och därmed rätten att kalla mig för riksspelman. År 2010 fick jag också Uplands Spelmansförbunds guldmärke.

English
Telefon 018-26 27 19